Els cultius

Fruits del Secà neix com un projecte d’agricultura ecològica de secà, i té com a finalitat cultivar i produir aliments tan per a les persones com pels animals en equilibri amb el medi que ens trobem.

Per aconseguir aquest objectiu realitzem rotacions de cultiu, és a dir, a cada parcel·la que conreem no fem 2 anys seguits el mateix cultiu sinó que anem canviant. Això ens permet obtenir resultats satisfactoris al territori on estem.

De cereals hem optat per recuperar blats antics (espelta, xeixa, blat egipci, forment…) que aporten més valor nutricional que altres varietats de blats actuals. Tots ells són panificables, a part de poder-se utilitzar per a l’elaboració de pastissos, pastes, etc. De tots ells, en comercialitzem també les farines.

Les llegums són la llentia pardina, la llentia vermella i el Cigronet de l’Alta Anoia, propi de la nostra comarca. El consum de llegums per a l’alimentació humana és important per un bona dieta sana i equilibrada i per això, encara que el cultiu de llegums no és molt estès hem cregut important apostar per ell.

També cultivem lli marró per consum humà. Aquestes llavors es poden afegir al pa, o triturar-les per barrejar-les amb els aliments i beneficiar-nos de totes les seves propietats.

Els altres cultius que posem a la nostra rotació com pèsols, favons, civada farratgera,… va dirigida al consum animal.

 En el menú desplegable trobaràs més informació de cada cultiu.