Com coure els cigrons?

El cigronet de l’Alta Anoia és una llegum que no sempre és fàcil que quedi ben cuita i tova. L’avantatge és que difícilment se’ns desfarà mai el cigronet en coure’l, però si no hi posem atenció, pot quedar dur. Per coure’l bé, us passem una recepta. Proveu-la i BON PROFIT !

Primer posar els cigrons en remull 24 hores amb aigua tèbia i amb 2 cullerades soperes de bicarbonat per cada kg de cigrons.

Passades les 24h. escórrer-los i rentar-los amb aigua clara (per treure una mica el bicarbonat). Mentrestant, posar una olla al foc amb aigua, i quan sigui tèbia tirar-hi els cigrons

És important que hi hagi prou aigua per cobrir-los i perquè no se n’hagi d’afegir durant la cocció. Si fos necessari afegir-n’hi, cal que sigui aigua ben calenta per tal que no es pari en cap moment el bull de la llegum.

La cocció durarà aproximadament 1hora o 1 hora i 1/2, ja que és variable segons la duresa de l’aigua.

També es poden bullir amb una olla a pressió, i aleshores amb uns 40-45 minuts en tindrem prou.