La llentia pardina és un llegum de terres de secà i ha estat als camps durant uns 7 mesos. El seu procés de creixement és lent i per això també es necessita dedicar-hi un cert temps a la cocció.
En primer lloc, és aconsellable (encara que no imprescindible) deixar les llenties en remull almenys 12h abans de coure-les (s’hi pot afegir bicarbonat en el remull tot i que no és necessari).
Un cop remullades, les rentarem amb aigua clara, i les posarem a bullir. S’hi poden posar juntament amb l’aigua encara freda o bé quan l’aigua ja és una mica tèbia. Cal assegurar que hi ha prou aigua a l’olla per cobrir-les i no haver-hi d’afegir aigua durant la cocció (si cal fer-ho, ha de ser aigua molt calenta per evitar que les llenties parin de bullir).
El temps de cocció dependrà de la duresa de l’aigua i serà d’aproximadament entre uns 30 minuts i 1 hora.
També es poden bullir amb una olla a pressió, i aleshores amb uns 20-30 minuts en tindrem prou.
Bon profit !!!